Ta-Daa!

Så var mitt projekt för dagen färdigt!

Fint va! Nu kan vi ha balkongdörren öppen hela tiden utan att behöva vara oroolig för att katterna skall gå ut och få för sig att hoppa, samt att vi kanske äntligen kan få in lite luft i lägenheten!

Ramen är byggd av fyrkantslist från Bauhaus och nätet är en grovmaskig gardin som heter lill från IKEA.




Jag är nöjd i alla fall, sådeså!


G.A.F.L
// Daniel Moretto

utslagen!

Detta är en trött kissemiss!

puuust!

Shit vad varmt det är!

Var på gymmet i morse, klockan ringde 06,30 riktigt stolt är jag at jag kom upp utan att gnälla. Tone kommer få ett helvete som min pådrivare, men det kan det väl vara värt om hon får en snygg pojkvän, eller en pojkvän med snygg kropp iaf. Frukost på global living vart det efteråt och sen utt till erikslund för att träffa min far och köpa virke till mitt lilla projekt!

Står ute på balkongen och snickrar nu, eller nyss, enda fram tills jag insåg att skruvdragaren behövde laffas. Så nu står den på laddning och jag sitter här i en timma iaf.

Kan ni gissa va det skall bli?





G.A.F.L
// Daniel Moretto

gaaaah!

Ibland blir man bara så frustrerad!
Vi har nu suttit i typ tre timmar med samma instanc varav minst en av dessa timmar var på sista bossen. Viss människor är tröga det har jag inget emot men vissa är såå tröga!! Jag har skrivit ett inlägg tidigare (som inte är publicerat pga att jag skrev det när jag var trött o inte orkat kontoll-läsa det) det handlar om att man innte skall hacka på korkade spelare då man först skall se till sigsjälv och hur man kan hjälpa denna spelare att bli bättre. Tro mig jag försökte, och min trogne vapendragare från guilden försökte och en till i gruppen försökte, men det gick inte in!

MEN så efter en timma och lite till så dog fanskapet! Men inte droppade han mina byxor för det.. Vilket betyder att jag kommer få sitta här och göra denna förbannade instance igen! the Occulus, jag hatar dig!


Men man fick flyga på jättefina drakar under hela striden med sistabossen!


Såhär ser mitt UI ut när jag spelar för er som undrar, fint va?


Nu ska det sovas! Natti.


G.A.F.L
// Daniel Moreto

så lite, så mycket

Som jag tidigare berättat är ju detta den sista veckan innan jag går på semester. Men idag på jobbet hände något som gjorde att denna veckan vart så mycket lättare. Tanken var att jag skulle jobbat mån, ons, tors, fre, lör, sön men nu var det så underbart att min chef tydligen tagit bort min helg! Ja man har tydligen rätt till ledig helg innan semester! SMID!! Bara tre dagar kvar innan semestern!

Jag är ledig imorrn och då skall vi tydligen börja dagen med att gymma, IKEA har gått ifrån tanken med ett gym-kort åt alla på nautilus då de allra flesta som tränar anser att nautilus suger och således inte utnuttjat kortet till annat än gratis bad på sommrarna! Nu skall vi istället få en fast summa per anställd att använda där man själv vill träna. Så jag skall följa med Tone till friskis imorrn! Kan bli roligt, sist konstaterade ju min nonna (mormor) kmed ett glatt fnitter att min mage börjar likna min pappas! Så kan vi ju inte ha det!!!

Så hade jag faktiskt tänkt vara lite händig imorrn oxå, de ni!! Mycket spännande och ett otroligt hantverk kommer utföras imorgon på balkongen! Kom förbi så får ni se, det händer inte så ofta!

Nu blir det wow en stund, eller hjälpa Tone med muffinsen, får se om hon tillåter min närvaro i köket under en så invecklad procedur som bakning!


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Sista veckan

Japps sista veckan innan semestern börjar idag. Tung vecka med många dagar till 20.10 men det skiter jag i för nu ser jag ljuset i tunneln!

Vart en slapp morgon med många snooze tryckningar innan vi pallrade oss ur sängen, kokade lita pasta till matlådan idag och nu blir det väl någon form av frukost. Är grymt sugen på äggmacka men kaviaren är slut.. Får bli flingor eller nått, mycket kulinariskt. Pratade lite i telen med Pappa nyss och Sillen drog tydligen upp en gädda på 7,5kg när de var ute igår! Kul! Ser riktigt mycket fram emot semesterdagarna i hovenäset, fiska slappa och äta massa god mat! Fast lite sugen på att åka in till Göteborg är jag oxå, älskar staden och så skulle det vara kul att träffa Björn igen de va ju ett tag sen han flyttade.

Nä nu blir det frukost, sen jobb...


G.A.F.L
// Daniel Moretto

söndag

Ja så var denna helg nästan över. Om en vecka går jag på semester, ska bli så jäkla skönt!

Förmiddagen spenderades innomhus då jag visste att eftermiddagen skulle bli i solen. Vill inte bränna mig mer än vad jag redan gjort... Vi åkte till Tones föräldrar för att fira hennes bror och far som fyllt år under den gångna veckan. Trevligt vart det med fika, småprat och ett dopp i poolen. Eller dopp och dopp, det vart visst någon form av badminton-turnering. Tone hävdar bestämt att hon vann men ni kan ju själva räkna ut hur det ligger till i den riktiga världen.


födelsedagsbarnen


Maten


Den som inte krigar vinner inget


Då det inte fanns någon domare att påverka försöker hon helt enkelt med bollen istället, vi har fortfarande inte kommit fram till om hon flirtar med den eller hotar den med stryk..



G.A.F.L
//Daniel Moretto

skönt

Ja riktigt skönt har det varit att ligga i solen vid gropen i hökåsen. Hämtade Tone efter jobbet och åkte direkt ut dit. hade med oss kvällsmat i form av grillad kyckling, lite potatissallad och bröd. Till efterrätt vart det jordgubbar!




Nu sitter Tone och bygger på sina tant-poäng genom att troget följa sommarkrysset. Så för min del blir det wow, får se om jag hittar nån trevlig grupp att leka lite instancer med.


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Lördag morgon

Solen skiner och det ser ut att bli en jättefin dag.
Tone jobbar till 16.00 så jag har nästan hela förmiddagen för migsjälv att bara jäsa. Att gå ut och sätta mig i solen blir det inte tal om, dels då min rygg fortfarande är lite kokt-kräfta-wannaB men även för att jag och Tone ska ut ikväll.

Vi har inplanerad relationsvård, även kallat kvalitetstid med de man älskar eller en dejt!! Efter Tones jobb packar vi en picknickkorg och drar ut till någon grusgrop för att äta, mysa, bada och skydda Tone från de småsmåsmå fiskarna som ABSOLUT ska äta upp henne!

Jag kanske skall pilla på min design och komma på en ny variant. Får la ge upp hoppet om att de på porträttstudion skall göra som de lovat. Det minsta man kan begära efter att man pratat med dem i telefon och de bett mig skicka ett mail är väl att de åtminstone svarar på mailet!


G.A.F.L
// Daniel Moretto

oj, vad hände?

Uttrycket skitmatch har just fått en ny innebörd.. Italien dominerade första halvlek som jag skrev. Sen i andra kommer tyskland in och får ett skitmål, men istället för att trycka på mer och verkligen pressa så känns det som om Italienarna ger upp. De slutar springa och bara väntar på att någon skall göra något.

Visst Balotelli sköt men vafan när Neuer är så bra som han var idag måste hela laget hjälpas åt att dra isär tyskarnas försvar. Tråkfotboll, Tyskland är de nya mästarna..


G.A.F.L
// Daniel Moretto

pausvila

0-0 i halvtid, men italen dominerar matchen och snart blir det ett mål!
Hoppas jag!


G.A.F.L
// Daniel Moretto

haha han sköt i stolpen.

Tungt!
Men släpper man fram en kille soim redan missat e straff?

Nu ser v fram emot nästa match! Man kanske skulle knäcka en öl..?

G.A.F.L
//Daniel Moretto

oj! vad händer!!

Här satt man och spelade wow helt lkungt, hade ganska bra koll på att sverige låg under med 3-0 och att matchen var över. Sen hänger sig datan och jag går och kollar lite på tv'n medans datorn startar om. PANG! 3-1, matchn blev intressant så då kan man ju sitta kvar PANG!! PANG!! 3-36 shit vad hände!?

Nu väntar förlängning, jag ska inte sitta här ska kolla på fotboll, denna match blev intressant ju.
Sen är det Italien mot Tyskland lite senare. Tänk om det blir Italien mot Sverige i final. Vilket krig det kommer bli! :P


G.A.F.L
// Daniel Moretto

MIchael Jackson

Är död.. Undrar hur det blir med den planerade filmen av thriller.
HAn åstadkom iaf mycket och världen kommer minnas honom länge, sen vad världen väljer att minnas honom för det är upp till världen. Men jag tycker att han borde vara nöjd med vad han åstadkommit,

G.A.F.L
// Daniel Moretto

grillad

Daniel har bränt sig och således överkonsumerar han just nu aloeverasalva..
Skönt var det iaf att ligga i solen även om jag har en tendens att bli rastlös. detta löstes dock bra genom beachvolleyboll!

Tone är nere på riks FM festival ikväll så jag får se vad jag hittar på, just nu sitter jag i telefonkö hos blizzard. Beräknad väntetid 30 min, tur att det är gratis!


Har ni någonsin sett en mycket upphetsad kräfta någon gång!?

G.A.F.L
// Daniel Moretto

Surt då!

Här tänkte man logga in på wow och kolla hur ens auktioner gått över natten men tji fick man!
Blizzard har stängt av mitt betalnings-account när den där misstänkta hackningen pågick, vilket i och för sig är sjukt bra att de gör, men man är tydligen tvungen att kontakta dem för att få igång betalningen igen. Det hade ju jag missat!

Så nu sitter jag här och väntar på vad som ska hända först, jobbvännerna ringer föratt dra till löga eller klockan blir 10.30 så man kan kontakta Blizz.


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Averiges sämsta bloggare

ja det är jag raj rararajraj. *sjunger*

Nej fy, förlåt att jag inte skrivit här på ett tag, jag har massor att skriva om men inte direkt någon ork att sitta här och kladda när solen skiner och man kan... Sitta vid datorn och göra annat.

Jag är i allafall ledig idag och stora delar av dagen kommer spenderas på lögarängen med ett gäng från jobbet. Sola, bada och rulla lite boll förhoppningsvis.

Sen i eftermiddag ska jag träffa Mamma och Tone på stan för att leta present till min far som fyller 60 snart. Får se vad vi klan hitta på.

Ha en bra dag i solen alla (eller på jobbet ni som är där)


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Vad vore

Vad vore en midsommarafton utan regn?
Ja ni.. Inte fan vore det midsommar i alla fall!

Positivt är dock att vi åt sjukt god mat och att Italien spöade Sverige med 2-1 trots en man mindre på planen!!

Dagen spenderades i skultuna, till en början hemma hos Tones föräldrar men senare ute på en hundklubb med lite random folk som de känner. Samtalsämnet vart ganska nischat där och jag kände väl inte att jag bidrog med jättemycket i konversationen men vi lekte lekar och hade roligt så det blev en helt godkännd dag!

Nu såhär dagen efter skall vi åka till Hallstahammar och träffa mina päron. Får se hur de mår idag deras midsommargäng brukar kunna ha roligt!


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Stording!

Yes då var man level 80 på Paladinen!! Äntligen kan man börja signa upp på en massa roligt!
Det är konstigt men varje gång 60,70,80 (alla i olika expansioner) så får man en konstig känsla. Det går som en rysning genom hela kroppen och sen är man glad resten av kvällen. Nästan som när man tar ner en ny boss efter flera veckors nötande. Fast inte riktigt lika bra som det..

Nu vart det konstigt och osammanhängande märkte jag. God natt!


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Ny parkeringsplats 2

Är det bara jag som stör mig på att ränderna och stolparna i "staketet" inte är i linje med varann?





G.A.F.L
// Daniel Moretto

Ny parkeringsplats

Föreningen vi bor i har bestämt sig för att vi skall bo i det finaste huset på Haga så nu investeras det i både ny parkeringsplats och en gemensam grillplats på baksidan. I går kom det nya "staketet" upp på parkeringen och idag skall de måla rutor! Mycket seriöst detta, hoppas vi kan få en gästparkering oxå så att vänner kan komma på besök utan att ställa sig olagligt!

Sola idag efter jobbet. Tone måste ladda nu inför Grekland så att hon inte bränner sig som en tok när hon är där nere och då passar jag på att följa med. Sen får vi se vad som händer.

G.A.F.L
// Daniel Moretto

Livet

Idag, för första gången synkade jag med alla de människor som går runt med båda hörlurarna i öronen. Jag tillhör den skaran människor som bara har en "plupp" i men idag på ICA Maxi beslutade jag mig för att skärma av. Fy fan va skönt! Inga barn som skriker, tanter som hetsar på sina gubbar, ingen vardagsstress. Bara jag, min handlarlista och i detta fall DJ Tiësto. Det var som om all stress bara rann av mig, där man i vanliga fall i panik springer runt och inte hittar sina varor kunde man nu glida runt i sin egen ro och hitta det man ville ha.

Ja jag tog ut "plupparna" innan jag satte mig i bilen påvägen hem.


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Rädd

Jag har för vana att innan jag går till jobbet surfa in en snabbis på aftonbladet för att kolla om det hänt något vettigt i världen. Men oftast blir man bara besviken och rädd. Idag som exemel står det en artikel om Poliser som begått tjänstefel och bussat sin hund på fel person och att denne blivit huggen i benet trots att hon följt polisens uppmaningar. Och om elva läkare som vägrat lyssna på ett par föräldrar så dessa senare fick hitta sitt barn livlöst och blödande ur näsa och mun. HJÄLP!! Hoppas aldrig jag blir sjuk.

Jobbet snart, ska se om jag hittar nån frukost.


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Kväller

Suttit i soffan med Tone ända sedan jag kom hem från jobbet. Inte riktigt hela tiden men nästan. Pappa var förbi en sväng och hjälpte till att ta ner fläkten (de ska ha nån genomgång imorrn) och så fick han med sig en hög av alla de kakor Tone bakat inför hans 60års dag. Säsongsavslutning var det på desperete housewives också, döm mig inte jag kollade på det för att få mysa med Tone!

Imorrn har jag en rätt skön dag, slutar 17.00 och ser verkligen fram emot det. Jag vet att jag var ledig hela helgen men ändå så kan man knappt vänta tills man får några lediga timmar. Är ruskigt sugen på att lira wow nu, de senaste dagarna och helgen vart det ju inget alls. Känns som det är dags att dinga 80 nu!

Får se hur det blir nu, är i valet och kvalet mellan att logga in och kolla hur mina auktioner går eller om jag ska krypa ner i sängen och snarka.

G.A.F.L
// Daniel Moretto

Om trettio dagar

Åker vi hit!

Ja då var semestern bokad, att det skulle bli sol och slappt det har vi vetat länge, men vilken form resan skulle ta har hängt i luften. Ska vi boka nu eller ta en sista minuten eller.. Ja ni fattar hur man tänker. Vi kom i allafall fram till att vi vill veta vart vi ska och hur vi skall bo. Så den 15/7-09 lyfter vårat plan och styr sin nos mot grekland och ön Samos. Där tror vi oss ha hittat en helt underbar liten by vid namn Kokiri och ett till synes bra hotell. 

Åtta dagar av sol, bad, mat, öl och en herrans massa mys kommer sitta fint! Det behöver vi verkligen, vi förtjänar lite avkoppling!


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Mer från Karlstad

Mona efterlyste fler bilder från Karlstad, så här kommer några från dag två i den vackra staden.
Grundtanken var ju som jag skrev tidigare att vi skulle åkt med en turistbåt och kollat på massa saker men pga lågt vatten så skulle den bara åka halva turen och enligt emma inte åka förbi något asom var värt att se. Så vi tog en promenad istället. Här kommer några bilder från den promenaden.


Ja ni trodde väl inte på riktigt att jag skulle åka till Karlstad utan att på något
sätt visa vart mitt hockey-hjärta hör hemma eller?





Min Emma! Tack för en mysig helg!!


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Shopping i Karlstad.

Hittade denna fina T-shirt å Jack and Jones i Karlstad. Tyckte att det fanns mycket mer att titta på där en här hemma, men det kanske beror på att man är hemmablind. Nöjd över inköpet är jag i alla fall!



Köpte även ett par nya hörlurar till min I-pod, det var verkligen på tiden. Inte lika roligt att ta kort på dem dock.


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Hemma

Ja då var jag hemma från min helg i Karlstad, tänkte bara säga att det vart en jättetrevlig helg och att det är skönt att vara hemma. Nu ska jag umgås lite med Tone. Bilder och mer om vad som hände under söndagen kommer senare.

G.A.F.L
// Daniel Moretto

Förvisad

Ja jag vart förvisad från köket även här i Karlstad.
Emma påstår att hon litar på mig i köket men varje gång jag frågat om hon vill ha hjälp så har svaret varit nej. Okej igår fick jag faktiskt sköta micron... yay!

Anledningen till att vi släpat oss upp såhär dags en ledig söndag är för tt vi skall åka båt. Magnus är lite dagen efter trött från en grillning igårkväll så det blir bara jag och Emma men det blir nog mysigt. Båten är en guidad tur runt Karlstad. Runt om i hela staden myllrar det av kanaler och små sjöar. Strålande sol är det oxå. Hoppas det blir en mysig förmiddag.


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Bara så att ni vet

Så åt vi pannkakor med glass ikväll och nu ska vi sitta i den provisoriska soffan och titta på TV och dricka vin.

G.A.F.L
// Daniel Moretto

En dag i Karlstad

Idag har jag och Emma spenderat dagen vandrandes runt i den vackra staden Karlstad. Ja den är verkligen fin. Mycket grönt och gamla byggnader.

Vi åt en salad nånstans hos vad som måste vara den mest bittra människan i hela staden och sen såg vi på när hundratals människor sprang stadsloppet. Ett bana på en mil som går genom Karlstads stadskärna. Typ 10 Kenyaner i topp och sen kom klungan.




Kolla statyn längst ner till höger, hon hålle i ett avbrutet svärd och står på ett avhugget huvud. Emma påstår att det är ett monument för fred men jag tyckte mest det var makabert!

Nu sitter vi och slötittar på Ramsey kocken och hans hetsiga program! Är man väldigt skadeglad o man gillar de programmen?


G.A.F.L
// Daniel Moretto

God morgon solstråle

Hej hej. Nu sitter jag här i karlstad i våran improviserade soffa (den riktiga kommer om någon vecka). Tills dess får en madrass och några stora kuddar fylla funktionen.

Det öste verkligen ner hela vägen från Västerås igår, skittråkigt att åka om man inte ens kan njuta av utsikten.. asfalt, asfalt asfalt, Åh shit ett roadkill! .. Asfalt ..

Väl här så åt vi tacos och spelade kort, självklart vann jag! Ett av spelen i alla fall.

Just nu sitter vi mest och försöker vakna. Har ätit smoothie och smörgås till frukost och snart tänkte jag försöka låna duschen. Ni ska se deras lägenhet, eller ni kommer få se deras lägenhet när jag orkat fota lite mer. Den är jättehäftig. Sen får vi se vad som händer under dagen, ut på stan är bestämt men sen då? Vad gör man på stan i Karlstad? Det märker vi, om någon vet något kan ni gärna komma med förslag.


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Nu åker jag!

Nu börjar det dra ihop sig för avfärd mot soliga Karlstad. Jag har en känsla av att det regnar precis lika mycket där. Men men. Ska bli så kul att träffa Emma igen, sjukt länge sedan nu!

Jag har ingen aning om jag kommer få sno hennes dator och uppdatera bloggen lite då och då, om så blir fallet märker ni om ni tittar in under helgen. Annars lovar jag att ge er en nogrann redogörelse för vad som hände på måndag!



Ja detta är jättegamla bilder! hihi

G.A.F.L
// Daniel Moretto

Nörd!

Jag är så nördig!
Snubblade in på denna hemsida idag och insåg att jag kommer beställa åtminstone några av dessa T-shirts!


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Studenten

Grattis Linnea Akre på din student! Va fin du var i den vita klänning och hatt.




De hade tur med vädret ända fram tills sista varvet på kortegen, då öppnade sig himlens portar och studenten 09 förvandlades till miss wet-studentklänning 09. Inte för att jag tror det var någon som klagade..

Det mesta är ännu ogjort, underbara framtid..
bevingade ord


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Party med M1

Ja igår efter jobbet bar det av hem till Åsa ute på Barkarö för mat, dryck och galna upptåg.Stora delar av M1, det är så våran halva kallas Möbler 1, var på plats så kvällen hade stor potential att bli lyckad.

Det blev den! Frågesport var första grenen i femkampen och vårat lag gjorde en stak insats genom att komma sist. Efter hetsiga diskussioner om vilket år Christofer Columpus upptäck amerika beslutade vi oss för fel svar, men vi skulle komma igen starkt senare under kvällen.

Grillen bemannades av mig och Harald med diverse sällskap här och där. Självklart vart maten perfekt! (Marinaden var underbar! Bra jobbat Fredrik) Till den grillade kycklingen, korven och köttbitarna fick vi en underbar potatisgratäng och öl. Kan det bli bättre? Svar ja, det kan det! Läs vidare så kommer ni förstå varför.

Tre grenar till i femmkampen avklarades.
Hitta hålet

Kasta bollar på den stackars hinken

Och dart på och runtomkring tavlan



Lag två (det dåliga laget) drog ifrån under den sistnämnda grenen, vi misstänker det beror på att Harald kunde dricka vin och kasta pil samtidigt tack vare sin magväska från 1991!

Efteråt vart det efterrätt! Det är nu ni kommer förstå hur kvällen kunde bli ännu bättre än vad den redan var. En bild säger mer än tusen ord.


Kvällen fortsatte i glädjens tecken med ännu en seger i femmkampen från vårat lag som återigen krossade motståndet. Tydligen är vi grymma på att balansera potatisar i skedar som man har i munnen samtidigt som vi kniper en tennisboll mellan benen och försöker springa en bana!

Men på något sätt så vann vi inte den totala tävlingen och då är ju det enda man kan göra att konstatera att dommaren måste vart dopad.

Dopad


När alla de nyktra festdeltagarna (och den dopade dommaren) begav sig hemmåt hamnade vi andra i soffan. Där vart det kareoke, dans och en herrans massa skratt!




Tack gänget för en toppenkväll! Håll i er så ses vi på måndag!




G.A.F.L
// Daniel Moretto

Efter Kursdag 4

Yes! Tre dagars helg nu då!! smid!
På riktigt bra humjör. Var en bra avslutning på kursen, många trådar knåpades ihop och vi fick sluta tidigt! Känns riktigt skönt att vi fått gå denna kurs så alla har samma grund att stå på. Innan var det mest en massa ord och terme som man slängde siog med men inte riktigt hade 100% koll på vad de betydde. Men nu vet vi det allihopa, kan underlätta arbetet en del har jag känslan av.

Regnet har övergått till solsken vilket bäddar för en mycket trevlig kväll ute i barkarö hos Åsa.

Vad kan man ge folk i studentpresent? Och ännu värre vad ger man någon som tagtit examen?!
Får försöka hitta något imorrn innan man ska fira den första.


Kursdag 4

Snart off to the work igen. Min tur att köra idag, dags att bjuda igen lite.
Får se hur de knyter ihop påsen nu, känns som att många snören hänger lite löst och det blir en utmaning för dem.

Efter jobbet ska vi ut till Åsa. Tag med oömma kläder och var där 18.00, vi bjuder på mat och dricka var allt vi fick veta. Misstänker att det är någon slags "Tack för ett bra jobb under kampanjen" -grej. Det skall bli roligt!


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Efter Kursdag 3

Ja efter kursen igår åkte jag hem till Daniel och Nessie, tänkte kolla på fotboll. Matchen var väl inte jätte intressant men det fanns en del guldklimpar. Han den där Safari till exempel, han var grym ju. Låg bakom allt! R. Elms snurrklack fram till Zlatans 3-0 mål var inte heller helt fel.

Mycket trevligt sälskap var det och massa prat vart det efter matchen. Nessie satt och pysslade med limm, sax och foton samtidigt som vi pratade, imponerad det hade aldrig en kille klarat. Ja i den här bloggen drar vi alla över en kamm.


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Kursdag 3

Igår var en bra dag, vi gjorde inte jättemycket på kursen men det vi gjorde var sådanahär bra saker. Vi fick även åka ut på konkurrentbesök för att se hur de andra gör. Ni kan ana att när vi som tredje grupp går in på EM var de tämligen nyfikna och de gjorde verkligen allt för att ställa "rätt frågor" för att få reda på vart vi var ifrån utan att verka framfusig eller stötande. Tror ni vi svarade? Självklart inte, det var så roligt att se dem så nyfikna!

Det positiva var att efter våra två första dagar av kursen hade vi fått sett och lära oss så mycket som vi inte gör eller gör fel. Men efter att ha vart ute och kollat hos våra konkurrenter i stan kan ma konstatera att bra, vi är bäst! Men bara för att vi är det ska vi inte luta oss tillbaka och vara nöjda utan vi ska fortsätta vara kritiska och hitta våra potentialer. Bara så kan vi fortsätta vara bäst.


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Sweeney Todd

Kollade på Sweeney Todd för någon dag sedan. Hade aldrig sett den förut men hört såp himla mycket så jag antar att det var på tiden. Störd film men riktigt riktigt bra. Undrar hur många filmer Tim Burton hinner göra innan han blir inlagd på mentalsjkukhus. Han regiserar bara konstiga, missuppfattade dramer. Det är väl som de säger, gränsen mellan galenskap och geni är ganska diffus.

Men som de flesta av Burtons filmer (garderar mig, jag är inte helt säker på om det är alla) så är han inte det ensama geniet utan han har hjälp utav en av världens bästa skådespelare, Johnny Depp. Den kombinationen kan ju bara bli bra!!



Om du inte redan sett den, se den och om du redan sett den, se den igen!


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Blubb blubb..

Vaknade före klockan i morse. Surt men lika bra att gå upp, Tone är sjuk och har totalt tappat rösten så det var la lika bra att gå upp innan klockan väckte henne också. Tänkte ta mig ett bad för att slapna av och njuta lite innan det bär av till kursdag 3 på jobbet. Men det vart inte riktigt så skönt som jag föreställt mig. Jag låg där i badet och allt var tyst, väldigt tyst, för tyst! Inte ens katterna hördes. Jag fick plötsligt känslan av att vara ensam, helt ensam i hela världen och det var långt ifrån en behaglig känsla. Jag vet att så inte är fallet men ändå, jag torkade snabbade på badet till en dusch och skyndade mig ut ur badrummet. Jag kan inte förklara känslan på något sätt. Världen bara kantrar runt om en när man minst anar det. Det skall bli skönt att komma bort en sväng och träffa Emma i helgen.


G.A.F.L
// Daniel Moretto

ljuset i tunneln

Spelat lite nu på kvällen, allt pressande börjar ge resultat dingade 79 idag så nu är det bara en level kvar sen är jag 80 och kan börja leka med de stora pojkarna.

World of warcraft är verkligen udda, blizzard flirtar hej villt med allt och alla igår sprang jag ihop med en äventyrare som fastnat i en fälla djupt inne i ett uråldrigt tempel, Hans namn var Harrison Jones och han tyckte inte om ormar! Skratt!

Eller har ni sett en plåtdvärg dansa rysk kalinka någon gång? Det har jag!




G.A.F.L
// Daniel Moretto

efter Kursdag 2

Då var man äntligen hemma från jobbet. Denna kursen tar verkligen på krafterna, man är ju inte van att behöva använda huvet så mycket varje dag.. Ja jag vet hur det där lät!!

Idag gick vi igenom IKEAs grunder för hur och vad vi ska prioritera i varuhuset för att underlätta för kunden. Även om vi jobber med detta dagligen så är det läskigt vilka aha-upplevelser man kan få. Tänk så mycket man kan åstadkomma med otroligt små medel för att öka kundens upplevelse i varuhuset.

Igår gick vi igenom vad IKEA står för och vad vi har för värderingar. IKEA är som många vet ett värderingsgrundat företag och man har länge pratat om IKEA-andan. Ett begrepp som är väldigt svårt att beskriva men som går som en röd tråd genom allt vi gör.

Mycket har sagts och mycket mer kommer att sägas under de återstående dagarna av den här kursen men en sak är säker Ingvar Kamprad är en stor man. Han har grundat mer än bara ett varuhus eller ett imperium, han ligger bakom så mycket mer som man inte direkt är medveten om förrens man sätter sig in i det. I en film vi såg på igår kom samtalet in på framtiden och hans simpla svar var.
"Jag är inte rädd för att dö, va. Men det skulle va
ra väldigt spännande att få vara med 15 år till, man vill ju se vad som händer".

Underbara framtid.

G.A.F.L
// Daniel Moretto





Kursdag 2

Panik nu på morgnen, var lite väl optimistisk med klockan innan jag gick och lade mig igår så nu är det panik. "Varför sitter du här då?" tänker ni. J för att jag har kurskamrater som är snälla och hämtar mig med bil. Tack elin.
I helgen skall jag till karlstad!! Jag ska träffa Emma!! yay! Hon har pluggat i tre år nu och precis tagit examen. Duktig Emma! Jag skäms lite över att jag bara varit och hälsat på en gång under alla dessa år.. Nästan två faktiskt men just den helgen då jag var i Karlstad hade Emma åkt hem till Västerås. Tajming Berit!! Kul som fan ska det bli i alla fall!

Nu är det dags att gå ner till gatan och bli upphämtad! 


G.A.F.L
// Daniel Moretto 

Lördag Kvällen

Ja i lördags var det ju som tidigare berättat dags för fotboll, fest och sedan utgång.
Kvällen började riktigt bra här hemma med lite dricka och musik innan David ringde och vi kom överrens om en mötesplats. Det vart Pizza på vägen på västerås sämsta pizzeria (näst efter den som ligger jättenära där vi bor). Tappade Davids vitsås påvägen gjorde jag oxå så fick springa tillbaka för att köpa en ny.. mutter!

Väl framme vid alva så vart det idel sura miner i 94 minuter fotboll för Sverige spelade som sopor. Dock bör nämnas att Klacken fram till danmarks 1-0 mål var nhågot av det vackraste en svensk någonsin gjort i anfallszon, synd bara som sagt att det var anfallszon på fel sida av planen..
Efter matchen blev det i allafall en del gladare miner då det började spelas musik och en fåtölj fick ge plats åt ett mindre dansgolv. Träffade en kille på festen, Alvas bror förresten som var riktigt grym på att dansa. Då menar jag verkligen RIKTIGT GRYM! Hur kul som helst att se den kroppskontrollen. Het självlärd var han också.

Krogen vart det sen. Blue Moon Bar. Tänk att man blivit så gammal att det är dit
man skall gå när man går ut nu. Första gången jag var där och vart glatt överraskad åt att de hade ett golv med bra musik på! Jag lyckades övertala några av IKEA-ligan att stanna på det golvet med mig en timma om vi gick till deras golv sen, och så vart det. Den senare hälften av ute-kvällen spenderades bland såndär hipp krogen-musik som alla tycker är så bra.. suck igen! Men kvällen avslutades med hamburgare på Mc Donald's och promenad hem.

Kvällen får sammanfattas som lyckad tycker jag!


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Så mycket ord så lite ork.

Ja jag har inte skrivit på hela igår trots att jag har hur mycket som helst att berätta. Jag tänker däremot inte be om ursäkt för det för jag har mina anledningar. Tack Emma och Tack Nessie (och Daniel) för att ni finns och alltid kan få en på bra humör oavsett vad! Ni är sådana människor få är förunnade att ha nära!

Nu blir det till att kladda ner några inlägg om helgens bravader.


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Grym!

Här sitter man och peppar med Flogging Molly på högsta volym så snubblar man över en text från gårdagens inflames-spelning i Göteborg. Vem kunde tro att denna kombination av artister skulle bli såhär bra!?



In flames - dead end (feat. Lisa Miskowsky)

Sjukt bra!!!


G.A.F.L
// Daniel Moretto

mellanlandning.

Ja då mellanlandar man hemma innan det bgär av igen till Alva.
Ska duscha och fräscha till mig lite innan Davfid ringer. Får se om det blir en pizza på vägen dit. Något måste man ju få i sig och köket är invaderat av Tone och hennes vänner så där vågar man inte sätta sin fot.

Dagen har la vart okej på jobbet, en kollega fick åka ambulans i morse och vid fem hade hon tydlige  inte fått lämna akuten. Ingen vet något.. Läskigt som fan men hoppas hon kryar på sig.

Nu blir det som sagt duschen och sedan paaaartey!


G.A.F.L
// Daniel Moretto

En bild säger mer än 1000 ord.


Att Nintendo innan årets E3 var pressat till att pressentera ett spel för sina äldre fans var ingen hemlighet. Alla dessa part och pusselspel som wii producenterna spottat ur sig det senaste året har mer och mer fått hard core fansen att överge konsolen. Här är Nintendos svar på tal och jag vet att hos många, många, många gamers världen över väcktes just en längtan som inte fanns där innan.


G.A.F.L
// Daniel Moretto

nu så...

Nu är Tone hemma igen, hel och välbehållen. Såvitt jag kan se.
Blir nog sängen ganska omgående så man orkar upp imorrn, tänkte ta en dusch kanske.
Got natt alla som läser.


G.A.F.L
// Daniel moretto

Grus

Tänk så lätt saker kan grusas. Den där massagen och mysiga kvällen i soffan med tone förbyttes på 30 sekunder till en natt med wow och fylletaxi-körande. Emma ringde till tone och gehnas vart det tillpiffning och cider-knäckande. Inte för att jag klandrar henne man vet ju vileket drag det är på personalfester med live-band! Och ja.. Pepsi, wow och musik i lurarna är inte en dålig uppladdning för imorrn när det är min tur att skaka rumpa.

G.A.F.L
// Daniel moretto

Gammal gubbe..

Ja då var man hemma från jobbet igen. Känner mig riktigt gammal, har krämpor överallt. Ont i ryggen, trött i benen, hungrig.. Men som tur är har jag en sambo som jag tänkte försöka övertala att massera mig lite.

Blir en lugn fredagkväll här hemma. Kanske blir nån film eller så med Tone i soffan. De under oss har fest, eller det sitter en massa ungdomar och dricker öl där i allafall så får se hur sent vi kommer kunna somna. Imorrn är det fest med fotboll hos Alva (och Magnus) heter det väl snart. Men smart som man är tänkte man gå på systemet imorrn, lycka till med det på nationaldagen, pucko!

Jagg tippar 2-1 till Danmark! Bara för att...


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Avundsjuk

En vecka varje år kan jag inte göra annat än att längta efter något jag inte har. Den veckan har precis avslutats i Los Angeles. Just denna vecka finns det ingenting på denna jord jag hellre gjort än svettats, köat och köat lite till i de enorma mässhallarna sominhyser den årliga spelmässan E3 (Electronic Entertainment Expo).

E3 är spelvärlden svar på Filmens Cannes, här samlas alla de stora för att skryta, glänsa och göra allt de kan för att visa spelvärlden vilka det är som kommer regera branchen i ett år framöver. Här hålls "presskonferenser", mer liknande välregisserade föreställningar där de olika företagen placerar sina sörsta profiler på scenen och låder dem presentera de kommande projekter på en bioduk i bakgrunden. Tänk er att få vara en av de personerna som sitter där och upplever allt detta. 

Svettigt? Ja.
Trångt? Ja.
Psykiskt utmattande med så många intryck på så kort tid? Ja absolut.
Helt underbart? JAAA!!!

De flesta vet att min dröm är att jobba med spel, gärna med speljournalisitk. E3 är speljounrnalistens mekka. Någon gång ska jag dit.


G.A.F.L
// Daniel Moretto

sliten

Känner mig sliten.
Vet inte riktigt varför, haft bra tider ifag tagit det lugnt nu på kvällen.. Trött, nere, kramig.
Mös lite med tone i soffan men despereta housewives skrämde bort mig.

Hoppas det blir bättre till imorrn. 10-20.10 passet imorrn jobbigast på hela helgen sen kommer två bra dagar och sen är det kurs hela nästa vecka. Men får tre dagar ledigt nästa helg! ja 3 (!!) på rad! yay!

Nu ska jag kolla hur det går för david i wow.


G.A.F.L
// Daniel Moretto

höjden av omusikalitet

Haha, jag vet det är elakt att skratta åt dem man älskar men, haha!!
Igår när vi skulle sova var varken jag eller Tone värst trötta, eller problemet var snarare att vi var för trötta så vi låg och pratade en massa. Men efter ett tag när vi bestämt oss för att sova börjar det plötsligt låta konstigt från Tones sänghalva. Trött som man är fattar man inte vad eller varför förns det börjar låta högre och jag inser att hon ligger och försöker nynna. Det visar sig att hon tydligen försöker en nynna en vaggvisa åt sigsjälv, problemet är bara att det var så dondövt så man blev rädd.. Om vi får barn får vi be någon annan spela in vaggvisorna på MP3 till ungen så att vi inte skrämmer slag på dem.

Nu bär det av till jobbet, 9-16.05 spana in den glidartiden!!


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Trodde att jag var bra!

Här har man stannat på ICA och köpt rosor och cyklat hem som en iller i motvind för att hinna överraska Tone innan hon skall iväg till Albin och kolla på Grey's anatomy. Stackarn vet för överigt inte vad han ger sig in på. Men i alla fall, hem kommer jag med rosor och en massa kärlek. Här skall jag redogöra för hur det hela gick till.
  • Daniel kliver in i lägenheten och håller blommorna gömda. BRA
  • Tone kommer ut i hallen och ser fortfarande inte blommorna. BRA
  • Daniel rycker fram blommorna och ger dem till Tone. BRA
  • Tone blir överlycklig! JÄTTEBRA
  • Tone frågar Daniel varför han ger henne blommor idag. MINDRE BRA
  • Daniel säger att det är för att hon stått ut med honom i 3,5 år idag. BRA
  • Tone drabbas för ett ögonblick av panik att hon skulle glömt bort det. BRA
  • Tone sansar sig snabbt och påpekar att det är nästa månad. MINDRE BRA
  • Daniel inser att hon har rätt. JÄTTEDÅLIGT!!!  
Vilken klant! Jag tänkte att vi blev tillsammans tredje Januari, det är tolv månader på ett år och idag är det tredje Juni. 12/2=6! glömde kanske att den sjätte månaden inte riktigt gått och att man då borde ge henne blommor den tredje Juli.. Åter igen KLANT!!!


Tone vart i allafall jätteglad och om än gladare vart hon när hon insåg att hon då borde få blommor igen i Juli.

Så kan det gå när man försöker vara duktig.


G.A.F.L
// Daniel Moretto

jag skola aldrig mer tvivla

Jag skola aldrig mer tvivla på han där uppe.
Jag skola aldrig mer ifrågasätta han där uppe.
Men jag skola vid bergens vresiga dotter gnälla på vädret en gång till!
(ja det var en sjukt påhittad religiös svordom)

Tror ni inte att de ända dropparna som kommer, nej de var inte många men det var fortfarande droppar som kommer under hela dagen kommer när jag sitter på cykeln till jobbet! "Men jag ä' int' bitter!"



G.A.F.L
// Daniel Moretto

Onsdag morgon

Jag sa ju det!! Bara för att jag jobbar idag och nio dagar framöver så skiner solen!! Om det nu finns en gud, så tycker han inte om mig.. Men det får bli en glass på balkongen under eftermiddagsfikat i allafall.

Jag har ägnat större delen av morgonen åt att pilla med min nya design på bloggen. Meny-delen är i stort sett färdig oc de flesta av alla div-taggar ligger där de ska. Nu är det bara att hitta en färgskala som jag gillar och sen bygga en fin header. Pust, jag hatar att bygga saker åt migsjälv, jag blir så petig då.

Jag känner för att hitta på något. Bara dra iväg en sväng.. Svårt nu med tanke på jobbet och så men om två veckor, på helgen där. Då ska jag bannemig hitta på nått! Frågan är bara vad. (?)


G.A.F.L
// Daniel Moretto

dålig tajming berit!

Ja som ni alla säkert läste så hade jag bestämt mig för att SMHI hade fel och att det skulle vara sol hela dagen idag... Det visade sig att SMHI inte hade fel och det har regnat hela jäkla dagen!! Tråk väder.. Jag lovar att nu när jag jobbar nio dagar i streck så kommer det vara strålande solsken och 40 grader varmt ute!

Dagen har i alla fall inte gått til spillo, jag har tvättat, handlat och borstat maja riktigt ordentligt.
En gång i tiden hade vi en katt.....

Tänkte sätta mig i soffan och umgås lite med Tone nu.

G.A.F.L
// Daniel Moretto

Vett och etikett

Vett och etikett i vardagen är en självklarhet för många. Man hälsar artigt, man pratar inte skit om andra när de hör på och oftast säger man inte till en person att just den tröjjan är skitful (såvida inte personen frågar). Men vad hände med vett och etikett på internet? I spel online så finns vissa oskrivna regler som de flesta följer det är som i det vanliga samhället, det finns alltid några rötägg. Men forum, alla dessa forum. Där är det tydligen ok att skriva vad som helst. Alla forum har regler, men det verkar inte som att någon bryr sig om dem, användarna läser dem inte och administratörerna håller inte nog bra koll. 

De flesta forumen jag hänger på handlar om spel, ofta är det forum till olika gillen där det ofta klart och tydligt står att "vi tänker på hur vi för oss och agerar mot andra spelare då alla är ambassadörer för gillet". Jätte bra! De allra flesta följer säkert riktlinjerna ingame. Men återigen, formen? Jag har läst flera trådar där den som skrivit absoult inte läst reglerna och det kanske inte heller var världens bäst skrivna inlägg. Men bara för att man då skall avvisa personen behöver man väl inte vara otrevlig? "Tack för din ansökan. Vi får be dig återkomma när du läst på om forumets regler."  Det skulle räcka, inte en massa inlägg drypande av sarkasm eller som rentav kastar skit i ansiktet på människan bakom inlägget. Är det att vara en bra ambassadör för gillet? Bara för att ni antagligen inte kommer träffa just den människan mer så kommer andra människor in på forumet för att läsa era inlägg. Forumen är första anhalten för alla som vill bli medlem i ett gille och det är där om någonstans ett bra ambassadörskap behövs. Jag vet flera platser jag bara vart in och vänt på för att det ger ett så ouppfostrat intryck! Skärpning forumtroll! 

Zlatan åh Zlatan

Ja, jag är en av de där människorna som inte tycker o Zlatan Ibrahimovic. Ja, det beror på den där jävla klacksparken mot Italien i EM 2004. Men man kan inte annat än applådera killen. I söndags spelades sista omgången i Serie A och Inter hade redan tagit hem liga-guldet men Zlatan hade en sak kvar att vinna, skytteligan och hur han gjorde det? Givet, med en klack. Nu ska han spela i landslaget och till skillnad mot annars så tror jag han kommer göra många mål den här gången, han verkar faktiskt sugen på landslaget för ovanlighetens skull. Inga skador(!!). 


Vart han spelar i höst? Ingen aning.. Men jag tror han flyttar, barca låter vettigt där och bara där kan han bli bäst i världen. 


G.A.F.L
// Daniel Moretto

chill pillerill

Jao äntligen hemma från jobbet! Eller jag var igentligen hem och vände, gick till ICA en sväng för att köpa jordgubbar och choklad till Tone.


Det vart vindruvor och fel sorts choklad..
Men vafan det är gesten som räknas.


Tone har förövrigt sprungit milen idag på 1 h och 42 sek, helt stört bra i min värld. hejja hejja bejbi!

Det var verkligen dött på jobbet idag, inte en människa så långt ögat kunde nå.. Snacka om kontraster mot förra veckan när vi var tvugna att skicka hem folk! Skönt var det iaf, man behöver sådanahär dagar för att hinna ifatt! Imorgon är jag ledig och då skall det tydligen regna, men det vägrar jag lyssna på för jag hade tänkt sitta på balkongen, äta glass och bli brun!

G.A.F.L
// Daniel Moretto

Sovmorgon

Smid, börjar 11.30 idag. Skönt med sovmorgon även om man inte sover på den. Bara ta det lugnt några timmar innan jobbet behövs ibland.

Tone jobber i Skultuna idag vilket medför att jag får ta cykeln. Det är toppenväder ute så inget jag klagar på! Får se hur många kunder som kommer in idag och blir kinkiga över att kampanjen tog slut igår. Spännande spännande.

Nu ska jag hitta p´å något kreativt, 20 minuter i solen eller något liknande.


G.A.F.L
// Daniel Moretto

RSS 2.0