Handyman

Äntligen har vi fått våran efterlängtade förvaringsbänk. Nu kan den sista väggen i hallen snart bli färdig. Mr. Handyman Daniel slänger ihop bänken på nolltid och nu står den där på plats i hallen. Tanken är sedan att vi ovanför skall bygga en så kallad "vi vägg" med två stora bokstäver som säger VI och sen en massa inramade kort på oss och alla våra nära och kära!



Bänken heter Leon och kommer från Oscarssons möbler AB och går att få tag på hos de flesta Mio eller em (europamöbler) butiker. De två sittdynorna är faktiska lock och bänken fungerar således även som ett extra förvaringsutrymmme i hallen.

G.A.F.L
// Daniel Moretto

Mors Dag

Japp som alla vet så var det idag dagen då alla mammor firas! Dagen började som ni läste längre ned med gäääsp, sen fortsatte den i tårtans tecken! 

Åkte först till Hallstahammar för att hälsa på min älskade mor och hennes minst lika älskade mor, min Nonna alltså. Det vart fyra trevliga timmar med grillning, bullar och en herrans massa sol.


Min Mamma

Jag och min Nonna

Sen bar det av till Kolbäck, en liten håla utanför den lite större hålan Hallsta. Där bor Tones Mormor Turid och även Mamma Pia anslöt för ytterligare fyra timmars solande pratande och tårt-ätande! 

Mormor Turid

Tone och mamma Pia

Just detta med fenomenet Mor/Fars dag, vad kommer det från igentligen? Var det ett gäng föräldrar som kände att de fick för lite uppmärksamhet  och slängde in dagen på en almanacka eller har det en djupare historia? Jag har verkligen ingen aning och inte orkar jag googla på det heller. Men fundera är roligt: Det skulle kunna vara så att Fars dag härstammar från den tiden då fäderna var husets herre och de skulle hyllas lite extra. Men att sedan när jämnställdhets grejjen började ta fart lades det till en mors dag. Eller så kan det till och med vara så att någon högt uppsatt herre kom till insikt om att trots att det är han som utåt är herren i huset så är det familjens mor som sköter om det mesta. Han kanske tyckte attt  denna underbara kvinna helt enkelt förärades en dag ledigt då hon skulle bli omhändertagen och uppassad på av herren och barnen. Oavsett hur eller var denna tradition startades så är jag en av de som tycker om just denna dag. Det ger en extra anledning till att träffas, njuta och bara prata skit med de man verkligen tycker om! Mor, Mormor och mormorsmor det är trots allt på grund av er som vi sitter här och denna "högtidsdag" ger oss en extra möjlighet att säga tack! Vi Älskar er!  


G.A.F.L
// Daniel Moretto

En lång natt..

Gäääääsp!!
Tone drog iväg och kollade på film igår kväll igen, det var la ok tänkte jag hon sa att hon skulle vara hemma senast 01.00 och jag lovade att stanna uppe. Efter viss smsning under kvällen kom vi fram till att hon skule bli sen men att jag ändå skulle vänta uppe.. Hon vart jävligt sen!! 03.00 kom hon hem - tror ni jag är död nu eller! Tur att man är snäll och inte värst långinnt. Hade det vart tvärtom att jag var ute o släntrade hade jag hängt uppochner från balkongen i ett blodigt snöre såhär dags.

Lyckades i alla fall med målet för natten. Jag kom upp till level ("dingade") 75 på paladinen, bara 5 kvar nu sen börjar det roliga! Zelanie trivs verkligen på den nya servern. Hon har flera gånger fått hoppa in i olika grupper med människor som behövt en helande hand. Alla har varit trevliga och än så länge har hon inte stött på några puckon (som det rådde inflation av på den gamla servern Neptulon).

Är faktiskt riktigt glad åt att jag började spela igen. Det känns skönt! Andra spel jag spelat under uppehållet har vart bra men der finns verkligen inget annat spel kommer upp i samma liga som World of WarCraft.

Nu bär det av till mina päron för att fira mors dag och sen ska vi till kolbäck där hela släkten Ögaard med bihang sluter upp hos Mormor Turid. Undrar vad som kom först Mors eller Fars dag. Jag har en teori om det men den tar jag i ett inlägg senare när jag hunnit fundera lite mer över det.

Grattis alla Mammor som läser min blogg!!


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Kväller

Ja så nalkas då kvällningen. Körde just hem Daniel och Nessie efter en trevlig middag med massa prat. Daniel skall jobba i natt och jag skickar mina starkaste sympatier till honom och hoppas att det inte blir allt för jävligt inatt, med marknad och allt.

På tal om marknad, fan vad mycket skit det är på marknader idag! Förr fanns det i alla fall en liten möjlighet till att hitta små rliga fynd eller lite fint hantverk på marknader. Idag består de till 35% av strumpor 50% T-shirts med skumma tryck och resten Langos.. Tråkigt, mycket tråkigt. Fjortisar och trailer-trash överallt, förlåt men det är sant! Men jag fick i alla fall tag på det jag letade efter, strumpor! Jag hade hål i alla mina par innan idag. 

Ikväll blir det WoW, tänkte försöka "dinga" (slang för att man går upp en level, gubben blir bättre helt enkelt) 75. Hoppas på att få komma med i en guild också, det låter ganska lovande på forumet de gillade min ansökan. får se hur det blir med det, håller alla tummar jag har. Fick reda på en ganska rolig sak idag förresten Zelanie, det namn jag givit åt min karaktär beyder faktiskt något! Jag tog det för att jag såg namnet Melanie i en bok och gjorde om det eftersom att alla mina karaktärer skall börja på Zel. Hursomhelst är Zelanie fritt översatt från slovakiskan detsamma som ordet Wish på engelska som då blir önska eller önskan på svenska. Häftigt va!? (Tur är det att det inte betyder bajs eller något liknande).

Natti på er alla, får se om jag skriver igen sen.

G.A.F.L
// Daniel Moretto

Nya skor en flaska svett och trevligt sällskap

Japps då har jag kommit hem, igen. Var hemma en stund tidigare men den spenderades i solen på balkongen och inte med er, jag hoppas ni haar överseende mer detta.

Köpte två par nyua skor idag, ett par att ha privat och ett som jag kan jobba i. skrev ju tidigare om hur mina nuvarande skor dödar mina ben och rygg. Äntligeh har jag ett par med lite sula! Och det bästa av allt, inget av paren har Snörning! yay!!
Dessa fenomenala skor inhandlades på skopunkten i västerås där de för övrigt har tag 3 betala för 2 vilket medfor att jag då kunde "köpa" ett par skor åt Tone i present. Det är den bästa sortens presenter som inte kostar något!


Mina nya vardagsskor

Att jobba i


Satt som sagt på balkongen en sväng idag, tänkte försöka få lite färg, och shit vad varmt det vart! Svettades som en liten eskimå i egypten. Men gött var det. Ska försöka hina med lite imorrn innan det bär av till mammorna som ska firas. Sol sol och koskit på marken, mycket trevligt att sommaren äntligen hittat hit.

Nu sitter jag här med Danne brevid mig på Tones mac medans tanterna är i köket och lagar mat. blir nog en trevlig kväll det här!


G.A.F.L
// Daniel Moretto

God morgon alla

Morrn MOrrn. NU ska jag iväg och köpa nya skor..
Postar bilder på dem senare så får ni se. YaY!!

rättelse

Läs allt i det föregåendde inlägget som handlar om imorgon som idag, klockan var visst över midnatt.

bajs

Nyss hemkommen från magnus. Var förfest där innan ett gäng skulle ut på krogen. Det var ganska segt, trevligt att snacka med David och Martin iaf men mer var det då inte.

Imorrn ska jag träffa Nessie, jäsa i solen har vi sagt men det verkar som jag måste in en vända till jobbet och fixa en grej som inte hanns med idag. Bara att bita i det sura äpplet, kanske att man kan få martin att fixa det om man frågar snällt.

Sova nu kanske..? Njae Emma är fortfarande här och umgås med Tone så jag väntar nog på att hon ska dra så man får krypa ner med Tone.


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Trött

Helt slut i både kroppen och i huvudet efter dagens arbetspass. Imorrn är sista dagen för mig på kampanjen, ledig hela helgen. Känns verkligen som att det behövs!

Tone är ute med jobbet och äter så jag har ännu en kväll alldeles ensam. Vi har gått om varann den senaste veckan med kvällar vi har saker att göra.. Fast på söndag är vi äntligen lediga båda två, blir lite runtåkande till diverse mammor som ska firas på deras alldeles egna dag men ändå, lediga - tillsammans!! yay

Nu blir det ett glas kall pepsi och WoW innan jag hoppar i en dusch och kryper ner i sängen!


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Blogg, svett och fotbollsfinal.

Oj igår vart det inte mycket bloggat.

Loggade in på WoW efter att avstängningen pga utredning om hackning brutits och det verkade som om allt var som det skulle, ingen som hackat mitt account alltså bara Blizzard som tyckte det var skumt med någon som loggade in och betedde sig som jag gjorde på ett avstängt konto.

Jobbet är verkligen hysteriskt. Igår stämplade jag ut kl: 20.58. En timma efter utatt sluttid. Då var både Gus och Tania kvar med varsin kund. Men det är häftigt att jobba under dessa förutsättningar måste jag säga. Förra kökskampanjuen upplevde jag på lagret. Det var på den tiden då alla kök låg ute på Varuutlämningen och jag kommer ihåg att sista söndagen på kampanjen ringde Gus 30 min innan stängning och sa att e hade 9 beställningar i kö, hysteriskt! Jag är glad att jag inte jobbar på söndag!

Fotboll var det i gårkväll oxå. Champions league final mellan Barcelona och Manchester United. Så direkt från jobbet åkte jag hem till Fredrik Landenberg och hans nya lägenhet för att se på matchen. När jag kom dit var matchen redan igång, barca ledde med 1-0 och Martin, Magnus och Fredrik var alla i full färd med att dricka Loka (jag skojjar inte det var loka alla jobbar idag). Det vart en mycket trevlig kväll med mat från Mc Donald's och seger till Barcelona. Martin var lite småkinkig då Man Utd. spelade som sopor och han tydligen tyckte att de skulle vinna. Martin, du måste förstå, man håller på de som vinner!! Jag menar det var ju inte direkt läge för mig att sitta där och skrika Roma Roma Roma, även om matchen nu spelades på Stadio Olympico i Rom.

Ska la ta en dusch nu hade jag tänkt så får vi höras mer ikväll när jag nu kommer hem.
Må gött.


G.A.F.L
// Daniel Moretto

?

Vart tog det fina vädret vägen? 
Försökte gå ut på balkongen tidigare idag och insåg att allt mitt skrubbandeför några veckor sedan var förgäves.. hela balkongen är ju gul!! pollen överallt!! fan måste skrubba den igen. 
Har iaf fått tag på ett nytt antivirusprogram och ett som ger bra skydd tydligen. Får se vad den tredje scannen visar.. suck vilken dag. 


G.A.F.L
// Daniel Moretto 

skit!

Här är man ledig idag och hade tänkt sätta sig och ta de chill på förmiddagen med lite wow fixande och så. Insåg medans jag spelade igår att en drös av mina add-ons var out of date. Men tro på fan att accet blivit hackat under natten. blizzard har spärrat det tills vidare och innan jag tänker logga in med det nya lösenordet de mailade mig så måste jag virusscanna min burk. fatta att jag sitter med tre virusprogram och ändå hittar de inte skiten!! 
Trodde jag hade fått rent burken sist när jag höll på... mutter.

Dammsugit har jag iaf hunnit med medans de står och scanar, blir tvätta också klockan 12 får se hur eftermiddagen ser ut, försöka komma ut i solen lite, Springa kanske, vill helst inte springa med Tone dock. Känns bara som att jag sinkar henne då, inge kul att sabba någon anans träning. Måste köpa nya skor att jobba i också, suck hata skoaffärer. 

må gött alla, har ni några bra tips på anti-spy-ware program skicka dem gärna till mig. 


G.A.F.L
// Daniel Moretto

PanterTanter

Idag vart det lite småpanik på jobbet, sjukdom och underbemanning gjorde att vi tyvärr var tvugna att skicka hem folk på slutet. Vi hade inte personal att hjälpa alla. Man kan ju inte säga att det känns bra direkt men man känner ju att man lever! 

Åkte och handlade på ICA Maxi efter jobbet iaf och ni ska veta att det satt långt inne, var så trött att det skulle vart skönt att skjuta upp det tills imorrn. 

Redan innan jag kommit fram till parkeringen såg jag dem, pantertanterna och nån stackars farbror. Vem tror ni sitter mitt i högen av dem då? Jo min älskade supertant; Tone "älskling pälskling" Ögaard!! Och tro att hon hade charmat dem. Numera är hon en fullkomligt accepterad pensionär i gänget. Bara sommarkryss och syjuntor som fattas.

De hade i alla fall ängnat kvällen åt att plantera blommor, räffsat lite ogräs och fikat (jag misstänker att fikat var dominerande av tidsplaneringen). Självklart sällade jag mig till pensionärsklubben där ute och passae på att äta upp de resterande korvarna och kakorna. Kul att äntligen få se en del av alla som bor i vårat hus och få veta vad som händer i föreningen.

Nu ska det spelas WoW!!


G.A.F.L
// Daniel Moretto


God måndag

Ja, sista dagen innan ledighet!

Ibland krävs det så lite för att göra så mycket, glömde berätta dethär igår men jag fick ett sms som gjorde hela min dag! Det stod "Våra bestick, ditt as!!" Kärlek, äkta kärlek!

G.A.F.L
// Daniel Moretto

Så var flyttlasset påväg

Japps nu har jag gjort det.
  • Loggat in.
  • Rensat lite i Zelanies inventory och bank.
  • Skickat över saker från de andra karaktärerna som kan vara användbara eller värda att sälja på den nya servern.
  • Fyllt i alla uppgifter på hemsidan.
  • Skrivit "I AGREE" i en liten grå ruta.
  • Fixat en söt liten flyttbild i photoshop som jag tänkte använda här på bloggen.
  • Gjort om den bilden då photoshop hängde sig mitt i allt ihopa och jag inte sparat skiten.
  • Skrivit om flytten på bloggen.


Nu är det bara att hoppas att allt flyter som det ska så kan jag börja spela med David och hans gäng om bara några dagar.


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Söndags-fundering

Efter en bra dag på jobbet kommer man hem till en färdiglagad middag bestående av hemmagjorda kyckling-burgare med klegg (Läs mer om dessa här). 

Av någon anledning kom jag och Camilla på jobbet in på diskussionen om vem som är vad och vad som gör en person till vad den är. Camilla hävdade att jag är Svensk och jag säger nja inte riktigt. Inte alls faktiskt. Enligt henne så är man svensk om man är född i Sverige och har Svenska värderingar. Enligt mig så har jag bara italienskt blod (båda mina föräldrar är invandrare) och kan således inte vara "Svensk" visst ja jag är svensk medborgare och pratar svenska bättre än italienska men vafan inte är värderingarna och yttre omständigheter  starkare än blod, eller? "Om två katter gå in i ett stall och föder barn, inte är det en häst då?" (direkt stulet av min far).  Nej man kan inte riktigt dra den gränsen då det är olika raser men vafan jag tycker den är bra! Och med tanke på hur långt många av oss som kallar sig människor har kommit i sin utveckling så kan det fortfarande anses som att vi är av olika ras.. tragiskt men sant. 

Alla får naturligtvis ha sin egen uppfattning om vad som gör en människa svensk eller inte, jag tycker om att vara italienare för i min värld så är jag det. jag är första led i vår släkt att vara född i sverige. Om jag fick välja skulle jag prata Italienska lika bra som svenska, synd bara att jag är så förbannat slö och inte ansträngde mig i skolan. Att vi inte pratar italienska hemma har också en logisk förklaring men om. Om nu mina föräldrar inte vart så öppna och lärt sig språket så bra som de har. (jag kan nämna många familjer som bott i sverige lika länge eller längre som inte behärskar svenska så som mina föräldrar gör). Men säg att de inte lärt sig språket och vi hade pratat italienska hemma hade folk sett mig mer som en "utlänning" då? 

Precis som Camilla säger så är det yttre omständigheter som sätter benämningen på oss, hur vi växer upp vad vi tror på och hur vi beter oss. Så långt är jag beredd att ge henne rätt. Och jag accepterar att jag i hennes ögon är svensk och hon accepterar säkert att jag i mina ögon är italienare. Men om allt bara handlade om yttre omständigheter hade vi alla vart homosapiens med olika adress.  

Mona frågade efter mitt förra inlägg om skogen om Hallstahammar var ett mysigt ställe att åka till. Jag är benägen att säga både ja och nej på den frågan. Kvarnskogen är en mysig och helt underbar plats om man tar sig tillräckligt djupt in i den. Bort från allt som är gallrat och de platser folk rastar sina hundar på. Mitt råd är att åk dit, ta av dig skorna och vandra. Då får du/ni en egen uppfattning om skogen där jag växte upp och den plats som i mångt och mycket gjort mig till den svenska italienaren jag faktiskt är.

Bilder från en medeltidsdag i Kvarnskogen Hallstahammar (typ 2004)




G.A.F.L
// Daniel Moretto

40

God morgon alla!!

Nu är det 40 minuter kvar tills jag börjar jobba. Äggen har precis börjat koka och tones hembakta bröd är redo att tinas. Man kommer inte långt utan en bra frukost. Speciellt om denna dag blir som de två föregående. Men det är nu det är roligt att jobba, eller roligt blir det väl aldrig eftersom att det är ett jobb men tiden går fort och man har hela tiden någonting att pyssla med.

Ledig på´tisdag och jag är riktigt sugen på att ta en skogspromenad. Det var länge sedan jag var ut i naturen och bara njöt.
Får se om det blir hallsta eller om man kan hitta någon annan trevlig skog. Några förslag?

Får se om jag hinner med ett avsnitt bleach innan jag måste dra.
Höres ikväll!

G.A.F.L
// Daniel Moretto

nehe tji fick man för trött.

Här sitter man och skriver ett inlägg i godan ro och sin starka tro att man snart skall få krypa ner i den svala sängen och mysa lite grann. men nej! Hon får för sig att klockan är bara halv tio så då kan man ju titta på film med en vän.. Så nu sitter jag här hemma ensam och övergiven med inget vettigare för mig än att försöka pilla ihop en duglig header till den här förbenade bloggen..

Jag har noll inspiration!!
mutter...

Sitter på msn för ovanlighetens skull, entertain me people!

G.A.F.L
// Daniel Moretto

trött

Riktigt trött är jag nu, undrar om det sitter i fötterna..
Har insett att mina skor börjar ha gjort sitt. Ingen sula kvar alls. Suck jag som hatar att köpa skor. Om någon ser ett par snygga svarta skor kan ni väl skicka en bild och berätta vart jag hittar dem så slipper jag leta. 

Har verkligen ingen aning om vad jag ska hitta på nu. Sova känns som ett alternativ jag skulle kunna tycka om men så ser man att klockan bara är 21.09, pensionärsvarning på mig! Måste ju vara vaken tills nessie kommer hem och letar bestick oxå. Den reaktionen vill man ju inte missa!

Kollade på avsnitt 74 av bleach nyss och efter händelserna i soul society har serien verkligen tagit en oväntad vändning. I början trodde jag att det bara skulle vara några avsnitt av fillage men nu känns det alldeles för seriöst för det. gaah vad bra den serien är. 

Nu ska jag nog störa Tone lite i hennes skrivande, hon är så söt när hon är irriterad.. 

G.A.F.L 
// Daniel Moretto

Ännu en dag i kaos

Jupps kaos idag oxå på jobbet, helt sjukt. Så hör man hur folk på andra avdelningar tycker att det inte är så farligt. Prova jobba på kök!!

Tones cykel brakade ihop i morse när jag kommit 200 meter hemifrån, det var typ det sämsta som kunde hända. Hade som sagt vart hemma hos Daniel och Nessie för att mata och vattna deras monster (katter) så jag hade bråttom. Det slutade med att Tone fick panikskjutsa mig till jobbet. Det värsta är nästan att jag måste gå ut nu och försöka laga cykelfan så man kommer till jobbet imorrn oxå.. suck!

En positiv sak är dock att jag passade på att frysa in alla Daniel och Nessies bestick.. Hoppas de inte är väldigt hungriga nhär de kommer hem!

BWAHAHAHAHAA!!!!!!













Hur man gör? Det är simpelt, man tar en bunke slänger i alla bestick man hittar, fyller bunken med vatten och ställer in den i frysen. Man kan ju inte vakta huset/katten åt någon utan att jävlas.. Eller?

Stort grattis förresten till ovan nämnda Daniel och Nessie som slutade på en sjätte plats i Lindy Hop SM!


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Reklam

Och för er som inte märkt det så har det tillkommit någonting här till höger

Ja jag känner att jag behöver förtydliga riktningen. Sofia HÖGER!!

Det som tillkommit är i alla fall en reklam grej. Om ni läser detta inlägg i efterhand så ligger reklamen högst upp på den högra sidan av denna blogg. Om ni klickar på reklamen så kommer snabba internet ta er till en annan hemsida. Där kommer ni kunna ta del av den underbara serien Vampires Suck - unlife is not easy in a world of darkness som uppdateras varje måndag. Serien är skapad av Linus Larsson, en god vän till mig. Det är för övrigt samme Linus som är designat min tatuering. Serien är helt underbar och jag råder er verkligen att surfa in på den!


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Dommarskandal!

Ja tänka sig tillochmed i dans förekommer det sopor till dommare.
Nu rör det sig tydligen inte om några mutor eller bortdömda mål men en av sveriges mest rutinerade dommare har stått på SM och metodiskt använt fel poängsättning! Istället för att som man skall i boogie woogie och alla internationella danser, betygsätta dansarna mellan 0-10 där 0=sämst och 10=bäst har denne använt sig av det bedömningssätt som används i bugg där 1=bäst och 5=sämst. Ni förstår ju själva vilket kaos detta skapar.

Det stördaste är tydligen att han i ena kategorin erkände sitt misstag och de på något sätt räknade om alla poäng från kvartsfinalerna och framåt vilket resulterade i att folk som trodde de gått till final tydligen inte hade det och vart stampade lite extra på. Men när de upptäckte att samma domare gjort samma miss i Lindy hopen okså så svarade domaren helt kort och gott att det är inte fel, det skall vara så.. Felen upptäcktes dessutom av en tränare INTE av seketariatet (?!) vilket i min värld är heltbefängt de sitter där för att hålla koll på siffrorna domarna lämnar in, det är deras jobb!

Gaah! fan va glad jag är att jag inte är där, hade flippat helt. Det är verkligen allting någonting när mästerskap arrangeras i soliga Karlstad.

Tack Nessie för denna information, håller alla tummar jag har för er i Lindyn idag!

Bilderna föreställer Daniel Whårenberg och Therese "Nessie" Nylund när de dansar Lindy Hop på en bar i HongKong.
De är även lagligt stulna från Daniels Facebook.


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Tone.

Visst är hon det vakraste som finns!



Trots att vi är som solen och månen som aldrig är på samma plats samtidigt är det omöjligt att se hur världen skulle fungera om vi inte fanns för varandra.


Cause everytime we touch, I get this feeling
And everytime we kiss, I swear I could fly
Can't you feel my heart beat fast?
I want this to last
I need you by my side



G.A.F.L
// En mycket sentimental Daniel Moretto


ojojoj!

Shit vilken dag det var på jobbet, kändes som att hela västerås var på köksavdelningen samtidigt. Vid ett tillfälle stog jag i ena änden av avdelningen och jag kunde verkligen inte se mina kollegor på andra sidan för att det var så tjockt med folk. Blir faktiskt lite rädd för hur helgen kommer bli!

Hade tänkt hyra en film idag, X-men, den första. Vi var och såg X-men orgins: wolverine på bio för ett tag sen och tyckte den var bra så då kan det vara roligt att se vad som hände efter det. Men hör och häpna ingen av filmuthyrarna (jag var iofs bara hos två) hade den inne, alla var uthyrda. Så det vart pizza och vänner i soffan istället. Avsnittet "the one after "I do". Vänner är verkligen så otroligt bra! Jag brukar ha svårt att se om samma serie gång på gång men med vänner är det en helt annan sak. 


G.A.F.L
// Daniel Moretto



Fredag eller är det måndag?

Ja då var det fredag igen, eller som på mitt schema kan ses som en måndag då min arbetsvecka börjar nu igen.

Igår kom första krönikan upp som sagt, hoppas den väcker känslor och funderingar hos folk. För er som tycker att jag skriver som en kratta kan jag gjädja er med att det blir bättre. Ord är som matte eller kondition, du måste använda dig av det för att det skall kunna bli bättre.

Igår kväll gjorde jag och Tone något väldigt mysigt.
Vi tände ljus i sovrummet och plockade fram massageoljan. Denna gången var det jag som masserade men jag skall försöka övertala henne om att det betyder att jag har en innestående.. Som om det kommer fungera.. Kan i alla fall rekomendera detta till alla, sjukt bra relationsvård. Hur mysigt som helst!






















G.A.F.L
// Daniel Moretto

Krönika: Nördar

Är du en nörd? Att jag är en nörd kan nog de flesta som känner mig intyga. 
Men hur kommer det sig att en nörd är en nörd och vad är en nörd igentligen? En nörd är en benämning på en människa som är väldigt intresserad av en speciell sak. Man kan vara en sportnörd, boknörd eller filmnörd. I mitt fall associeras ordet nörd ofta med spel, datorer och finniga ungdomar med runda glasögon! Fram till för bara några år sedan var nörd ett "dåligt" ord, en nörd var någon man såg ner på och man inte riktigt ville erkänna att man var vän med.

Sen hände något, i alla fall för oss spelnördar. Blizzard äntrade scenen och har genom sitt World of WarCraft gjort spelnörden mer accepterad än vad den någonsin varit tidigare. Idag finns det tillochmed tester på facebook som är till för att visa hur nördig du är som person (8/10 och jag skäms inte).

Idag är det mainstream att spela datorspel de flesta ungdomar har minst en level 80 karaktär i WoW som är utrustad med den bästa utrustningen och som de raidar end-game instancer (spela stora grottor tillsammans med andra spelare) med minst tre kvällar i veckan. Alla spelare vet att de som är där, de som har den bra utrustningen och är bäst hela tiden lägger ner många, många timmar framför skärmen. Men detta blir på något sätt mer accepterat då man kan visa andra hur bra man är. Om du för tio år sedan var världsmästare i tetris var det ingen som brydde sig. Ingen utom de som vekrkligen ville veta, de som själva sökte rätt på den informationen. Idag kan man som spelare logga in och ställa sin karaktär i en huvudstad och skriva /flex  eller varför inte /dance för att få lite upmärksamhet. Ingen vet om du är nörd eller hunk, kille eller tjej. Det enda folk ser är din karaktär.

Men vad är det då som gör att dagens nördar är mer accepterade än innan? Jag skulle vilja påstå att det är människans tragiska, ytliga natur. Eller snarare det samhälle vi lever i där fördomar och andras åsikter är två myckt styrande faktorer för vad vi gör och hur vi beter oss. En nörd är ful (!!!) I alla fall var det så många tänkte, ingen av er rynkade det minsta på ögonbrynen åt det jag skrev högre upp, kanske drog ni till och med lite på mungiporna. Prova att googla på ordet geek så får ni se vad ni får fram.. Är du ful vill inte de fina människorna umgås med dig, tragiskt men sant. Så har det varit länge och med åren har film på film gjorts som handlar om hur nörden igentligen är en bra människa bakom de där glasögonen och tillslut vinner över den vackra flickan från den stora "snygga" american football spelaren.

Idag, efter Blizzards intåg i online-världen har en mur raserats. En mur av fördomar, förakt och förutfattade meningar. Nu kan nörden och hunken klä sig i samma kläder. Trots att man kan välja att spela olika typer av karaktärer har alla vid spelets start samma förutsättningar och tack vare klassernas säregna egenskaper så skapas en atmosfär där alla behövs. Ingen kommer någonsin säga; Jag vill inte leka med dig för du är ful.

Tack Blizzard!


G.A.F.L
// Daniel Moretto



Eftermidag

ja nu var det eftermiddag. 
Hemma efter lunchen med felicia, den var trevlig det blir alltid intressanta diskussioner med lajvare. tror vi skrämde en stackars tjej vid stadshuset. 

Tones nageltid var dubbelbokad ikäll så vi är hemma båda två hela kvällen, får se vad som händer.

Daniel och Nessie (och väldigt många fler) begav sig idag mot soliga karlstad för att under fredag-lördag dansa SM. Önskar er alla lycka till fast inte för mycket så ni vinner över D&N. Skulle vart roligt att åka men både jag och Tone jobbar så vi får väl se höjdpunkterna på film efteråt eller nått. 

Höres senare nu ska jag försöka komma på något att göra med Tone.


G.A.F.L
// Daniel Moretto

God morgon

Hej hopp, då var det morgon på den lediga dagen!
Har ägnat morgonen till att lägga in tones nya design på bloggen och skrivit lite på min krönika som kommer publiceras senare ikväll (om allt går enligt planerna).

Vi hade planer på att gå ner på stan idag men efter att ha kollat ut genm fönstret och insett vilket skyfall sm härjar vår stackars stad ändrade vi oss. smart va!!

Har igentligen inget vettigt att säga just nu men som sagt hag in there för det kommer fler updateringar idag. 

G.A.F.L
// Daniel Moretto


Kändis..?

Oj vad mätt jag är!
Åt en la casina special från tidigare nämnda pizzeria toscana.
Påvägen hem mötte jag däremot en röd kombi där föraren vinkade som en galning. . Jag som vanligt i min egna lilla värld var inte i närheten av att hinna se vem det var som satt där. Så om du personen i den röda bilen läser detta får du gärna ge dig till känna så att jag kan vinka tillbaka.

HAr fortfarande inte loggat in i WoW. slappat i soffan med bleach istället.

G.A.F.L
// Daniel Moretto

Hemma!

Yes då var man hemma!
Ledig imorrn så funderar nästan på att knäcka en öl, om vi har nån i kylen dvs.
Som jag skrev i morse har jag FF iukväll så det blir till att slappa ordentligt! Kanske pallrar mig till Toscana och köper en Pizza innan de brinner ner igen. För er som inte är insatta så har pizzerian på hörnet brunnit ner ganska ofta på sista tiden.

Imorrn ska jag faktiskt göra något så ovanligt som att träffa en vän! (ja jag har sådana) Det var en trvlig överraskning jag fick när jag loggade in på facebook och såg att felicia var på kompisresa. Ska tydligen träffa folk i västerås och klämmer in en lunch med mig.

Just nu funderar jag faktiskt på att logga in på WoW och förbereda för serverflytt. Faktumet att man numera kan dualspecca sina karaktärer och möjligheten att spela med lite RL (real life) vänner gör att den löjliga idén att mitt liv av någon anledning skulle vara bätrtre utan WoW grusas sönder mer och mer. Och så fick jag ju 8/10 på nördighetstestet, då måste man ju spela WoW!!

Frågan är bara vad jag ska spela som Zelonn eller Zelanie..
Jaja, dagens I-landsproblem.


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Skräll

Ojoj. 22 timmar sen senaste uppdateringen, ber hemskt mycket om ursäkt alla mina fanatiska läsare.. gomen nasai!!

Kom hem igår efter en skitdag på jobbet, verkligen allting strulade.. *suck* Satte mig och började pilla med tones blogg men höll erkligen på att få hjärnsläpp på allt som buggar när man är inne i kodmallarna och glömmer en } eller dylikt.. Så jag satte mig och kollade på Bleach istället! Kan inte säga det tillräckligt ofta, sjuukt bra serie!

Har en ganska soft dag idag verkar det som, slutar 17.05!! Tro det eller ej 17.05!! Man kanske tillochmed har krafter kvar att göra något när man kommer hem. Tyvärr ska Tone på fest hos en vän som fyller år så det får bli en slappar-kväll ensam.

Gjorde även ett test på face-book som tydligen indikerar att jag är 8/10 på en skala av nördighet medans Sofia (Ja du Sofia) tydligen bara vart en 4a, skrattretade! :P

Höres ikväll!


G.A.F.L
// Daniel Moretto

dålig

Känner att jag är ganska kass på att blogga.
Skrev ett inlägg i förrigår och inget alls igår.. Inte läser jag någon annans bloggar heller.

Tone har i allafall fått mig att börja med hennes nya design. Ganska avskalad och därför inte så rolig att bygga tyvärr men jag får ta mig i kragen och bara få det gjort. Min egen design går åt skogen, hade tre nya ideér igår och nu när man vaknar så tycker man att alla suger.

Håller även på med min första krönika. Jag kommer lägga upp några lite då och då med förhoppningsvis lite djupare tankar och mer intressanta mämnen än det som skrivs i sådanahär "vanliga" blogginlägg.

Nu blir det frulle och sen får vi se vad jag hittar på fram tills dess att jag börjar jobba. Börjar 12.30, ingen aning vad jag gjort för att förtjäna denna sovmorgon men det kommer nog tillbaka och biter mig i röven en annan dag..

G.A.F.L
// Daniel Moretto

huvudvärk

ja jag är bakfull....

G.A.F.L
// Daniel Moretto

JAAAAAAA!!!!!

Yes Jag hittade den!!!!

Floggin Molly heter dem juh!!!!



Ja sånthär är fan den bästa musik som finns!
Länge leve snevridna folkmusiker!!!!!

G.A.F.L
// Daniel Moretto

Festligheter igen

Ett bad, två öl och några låtar med Loke senare är jag taggad och på g.
Detta kan bli en bra kväll ändå.

Tone skall grilla med sina vänner ikväll.
Hoppas du får en bra kväll älskling så ses vi ikväll när jag kommer hem! (ja jag vet att du läser detta)
Älskar dig mer än någonting annat på denna planet bejbi!






G.A.F.L
// Daniel Moretto

Festligheter

Ledig helg. Aldeles för slö för att skriva något på bloggen. Jag har en känsla av att det gör mig till en dålig bloggare..
Fram tills nu har dagen tillbringats så slappt som möjligt. Spelat spel, kollat på film, bara tagit det jävligt lugnt.
Funderar på att lägga mig i ett bad snart. Borde kanske äta något oxå.

Ikväll är det Personalfest på IKEA. Hoppas det blir kul men har en känsla av att det kommer floppa. Grillat och öl är i och för sig aldrig fel.

Nu vet jag i alla fall hur jag skall göra tones blogg. hon har ritat en jättefin teckning på hur hon vill ha det. för min egen del kan jag inte bestämma mig för hur jag vill ha det. Fan varför skall Photoshop vara så roligt?! Det ställer ju bara till en massa bekymmer.

Nu ska jag se om det är fler som ska till bishops runt 17.

G.A.F.L
// Daniel Moretto

så mätt!

Åh.. Så jäkla gott!
Choy's Garden helt underbar buffé!!
Tone o Nessie sitter i soffan o ska kolla på nån film nu och jag tänkte få mig en lugn stund här vid burken.

Fick våra foton idag från porträttstudion och de vart riktigt bra. Får se vad man kan hitta på med dem här på bloggen.''

Nu blir det slösurfande ett tag.

G.A.F.L
// Daniel Moretto

Star Trek

Star Trek har gått och blivit film (igen?)
Jag ska vara helt ärlig mot er, jag är en nörd på många sätt och gillar rymdsagor stakt men kalla migsjälv för treckie skulle jag aldrig.

Hur som helst var jag med min hemliga älskarinna och såg filmen på Bio igår. Det var absolut ingen dålig film men heller ingen jag kommer dö av att inte se igen på ett par år eller så. Tidningarna hade tydligen skrivit innan att han som spelade den nya Spock var som född för rollen och det stämmer. Han har tidernas fulaste ögonbryn och är så logisk att man vill strypa honom, två typiska karaktärsdrag hos Spock.
Resten av skådespelarna känns inte lika rätt och handlingen är högst tveksam. Men regisörerna lyckas rädda många av de dåliga lösningarna med natt strö på en stor dos humor.

Summa summarum -  gillar du Spock kommer du älska filmen, för oss andra.. mjo en helt ok actionrulle.







G.A.F.L
// Daniel Moretto

Min Nonna är världens sötaste!

Måste bara säga att min Nonna är den sötaste Nonnan i världen!!
























G.A.F.L
// Daniel Moretto

Fast i hallsta

oh noes!
Pratade med verkstan efter det att jag lunchat med min mor och de kommer inte få fram en vettig lånebil innna kl 15.00 detta betyder att jag missar tvätt-tiden. Rackarns! Måste dessutom fördriva tiden i två timmar här i hallsta.

Det absolut bästa man kan göra när man har tråkigt och inte har något vettigt att tillgå är som vi alla vet internet. Bland det bästa man kan göra på är


Unforgotten Realms!



Om det är så att du inte kan kolla på filmen via bloggen  här pga av problem med browsern eller whatever så kan du skutta till den ordinarie hemsidan genom att klicka
---->här<-----

Denna serie är en hyllning till alla oss som älskar spel. Den handlar i grud och botten om två vänner som fördriver tiden med att spela bordsrollspel. Se och njut, fantastiska karaktärer och helt underbar hjumor.

hmm... kanske skulle man ta och ta bort den där randiga bakgrunden nu när man har tid..


G.A.F.L
// Daneil Moretto

Hemma

Då sitter jag hemma hos mamma och pappa i halsta nu och väntar på att:
1. bilverkstan ringer om en ordentlig lånebil .
2. klockan blir 12 så jag och mamma ska ut och luncha.

Med ordentlig lånebil menar jag någonting som rullar utan att man behöver putta den framåt, tills vidare har jag fått låna "transiten" det är en gammal rostig skåpbuss som holmax bilservice använt sig av hur länge som helst för att köra diverse saker i.

Ska nog hälsa på Nonna en sväng innan lunchen oxå nu när man ändå är här. Nonna det är min mormor, nonna=mormor/farmor på italienska. Mycket praktiskt med ett och samma ord för båda.

Förresten så kände inte min egen mor igen mig i telefonen idag... Undrar om det är ett tecken på att jag ringer henne för sällan eller om det var telefonen som förvrängde min röst på något mysteriskt vis, jag tror starkt på det sist nämnda. Som hämnd tänker jag dricka upp deras cola. Bwahahaha!!! X



aaaah shit ni måste bara kolla på bleach!
Tack leffe för denna underbara serie.


G.A.F.L
//Daniel Moretto

Ledig

Äntligen kom den då tillsist, den lediga dagen.
Vissa veckor, arbetsveckor då, är jobbigare än andra. Denna vecka har vi CR på jobbet. Det är kort för Commercial Review som innebär att ett gäng höjdare från IKEA sverige kommer och sätter bedöma vårat varuhus. Alla är medvetna om att vi sitter i skiten, ordentligt! Detta medför att cheferna ingår i en slags trans; av oss dödliga kallad CR-hysteri allt skall göras och det skall göras nu! Vi har alltså slitit lite mer än vanligt, stressat lite mer än vanligt och träffat våra chefer ännu mindre än vanligt. Igår kom dom pöbeln från IKSE och av det jag hörde så vart vi slaktade..

Men nu är det ledighet finally, en dag i alla fall och då bär det av till hallstahammr för att laga bilen ordentligt, tror inte min Mac Guyver lagning går igenomm besiktningen. För er som inte är invigda så innefattar min Mac Guyver lagning ett avbrutet avgassystem halvvägs till enköping, ett besök på OK och en herrans massa ståltråd.





Synes och höres senare har massor med spännande att berätta! *cliffhanger*

G.A.F.L
// Daniel Moretto

Anime är skadligt!!

Shit..! Började kolla på bleach efter att jag skrev senaste inläget och har inte kunnat sluta förrens nu.
Sjukt bra cliffhangers i varje avsnitt som gör att man inte kan sluta titta, man bara slänger in ett nytt avsnitt i mediaplayer så fort ett annat är slut.

Nu blir det sängen i alla fall. ska till hallsta med bilen imorrn och få min mac guyver-lagning lagad på riktigt.

god natt alla

G.A.F.L
// Daniel Moretto

Fyndig rubrik.

God kväller.

Trevligt med så många positiva komentarer om bloggen, folk verkar tydligen ha en inbillning om att mitt liv är bra mycket intressantare än vad det verkligen är.

Ta idag som exempel. Jag har vart på jobbet........... sen då?
Cyklade som en galning på vägen hem i ett försök att undfly de moln som elakt hängde och hotade med att dränka mig i ett skyfall. Det var sådanadär moln som är så grå och elaka att man vet att de kommer öppna sig lagom till när man har hundra meter kvar hem. Men tydligen så var dessa moln bara sugna på jävlas med mig och hjälpa Tone i hennes plan att motionera mig oftare. Hon (tone) har fått mig att att ta cykeln tre dagar denna veckan och de (molnen) fick mig att trampa som en tok hela vägen och nu då... Jo det regnar inte och jag kommer ha träningsverk i låren imorrn! ..Mutter..

Därimot så har jag idag kommit till insikt! TA-DAA!
Jag är ett geni! Eller, det kommer och går lite i vågor men jag har i alla fall ljusa stunder till skillnad mot vad somliga tycks tro! Vi (jag, tone, daniel och nessie) ska ut och äta på fredag och vi har lite tajt om tid så vi vet inte vem som kommer hinna först till restaurangen. Jag kom då på det genialiska att boka bord i namnet Daniel. TA-DAA! Då spelar det ju ingen roll vem som kommer dit först! Genialiskt!!
Det som gjorde det hela midre lyckat var att jag bokade bord till fel dag.. Telefon-killen fnissade åt mig med kinesisk brytning när jag ringde tillbaka två minuter efter det att vi lagt på för att fråga vilken dag jag hade bokat till.

Nu siter jag i alla fall här igen och funderar över vad jag ska göra. Tone kollar på Grey's anatomy och jag har ett enormt sug efter att spela WoW (World of WarCraft; läs mer om detta underbara onlinespel här). Men jag har slutat.. Så vad skall jag då hitta på istället för att spela WoW som jag faktiskt vill göra men har slutat med?

Som jag ser det har jag tre alternativ:
1. Ta bort den groteskt fula randiga bakgrunden på bloggen och bygga lite på min egna design.
2. Kolla på bleach som är en grym serie som ni garanterat kommer få höra mer om på denna blogg.
3. Spela WoW.
... Jag borde nog bygga lite på Tones bloggdesign som hon tjatar om och jag lovat att bygga färdigt men det är inget bra alternativ tycker jag så det räknas inte.

G.A.F.L
// Daniel Moretto

God Morgon!

God Morgon Världen!

Vaknade i morse av att grannen hade ett stort gräl och skadeglad som man är sätter ju sådant humöret på topp! :D
Hoppade in i duschen och försökte göra mig så fin och ren som möjligt för att sedan sätta mig här och se att (!!!) Någon har faktiskt läst min blogg! Tack Cecilia Bizzi för min första blogg-komentar.

Jobbar 10.00-20.10 idag och CR-hysteri råder på jobbet, men jag lever på att jag är ledig imorrn.
Nu blir det frukost och hångel med hjärtat.

G.A.F.L
//Daniel Moretto

Människan är bra sne!



Idag stog jag på en stege och hängde en skylt på jobbet (jag jobbar på IKEA om det är någon som undrar)
Då jag står på en stege och som i tidigare inlägg konstaterat är en slö person bestämmer jag mig för att slippa klättra ner för stegen och se efter så att skylten är rak. Jag bestämmer mig för att be kollega om hjälp. Det blev Daniel Persson, lång trevlig kille.

Jag ropar då som sagt på Persson och i detta nu står han helt rakt och vanligt vid en säljdisk.
Jag ber honom komma. Både han och jag är helt raka, lodräta i relation till golvet.
Han går mot mig med gungande långa steg, fortfarande helt rak och ingen tendens till snehet.
Det är här det skumma börjar:
När han väl är framme och jag ber honom kolla om skylten är rak förvrids han till något snett, krokigt och... snett.

Är det lättare att se om skylten är rak om han ställer sig snett?
Det är inte första gången detta händer, ber man kunder eller andra kollegor om hjälp händer samma sak. Jag är nästan 100% säker på att jag själv gör likadant!

Till en början trodde jag att detta kunde bero på att man ville få ned huvudet i linje med underkant på skylten men det alternativet har rationaliserats bort allt eftersom jag funderat över detta då det oftast finns en hel hög med andra fasta punkter att använda som måttpunkter runt omkring..

En annan teori är att man antar att skylten är sne och på förhand ställer in sig därefter och inbillar sig att man lättare upptäcker sneheten genom att hamna i våg med den..

 Testa läsa texten på denna bild som exempel




Haha, erkänn att du verd på huvudet!! :D



Det enda jag kan konstatera är att Människan är fan bra sne!


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Hej.

Hejsan!

Som första inlägg i min nya blogg tänkte jag bara om hur mycket jag hatar randiga bakgrunder.. Ganska mycket..
Just där för tänkte jag genom omvänd psykologi försöka få migsjälv att öka farten med att göra en design till min nya (för tillfället) groteskt fula blogg.

Nu har det tagit nästan 2 månader att starta den här bloggen, men med tanke på att jag velat få designen färdig innan jag börjar skriva har det inte blivit av.

Så i detta första inlägg på denna nya blogg har vi lärt oss två saker om undertecknad.
1. Han (jag) tycker inte om randigt.
2. Han (jag) är slö..

Mycket viktiga saker precis som det mesta är i bloggarnas värld.


G.A.F.L
// Daniel Moretto

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0